2012. május 27., vasárnap

Crossroads

Tavaly októberben a sok másik mellett járt itt egy zseniálisan klassz banda, a Blank Pages. Sosem hallgattam őket előtte, de koncerten nagyon meggyőztek. Azt tudtam, hogy az énekes az Idle Hands-ben nyomta, amit nagyon szerettem. Ez a zenekar végülis tökre hasonló volt. Akkor csak kazettájuk volt, de megvettem és előkerestem a walkmanom, hogy meghallgathassam. Sajnos a kedvenc számom nincs fent youtubeon, de amugy is ez az alábbi szövege a legbrutálisabb. Nem úgy brutális, mint valami nuskull-os hardcore banda, hanem jó értelemben: nagyon magamra ismerek.


Beleülök, beleülünk félmegoldásokba, aztán nem lesz jobb semmi. Erről jutott most eszembe, hogy remélem meg tudjuk tartani a próbatermünket, mert ha nem, akkor rohadtul megbuktunk, mint közösség, aztán lehet bármi iránt lelkesedni utána, ez mindig nyomni fogja az egészet. 

2012. május 23., szerda

Natural Piss

Végre van újra rendes fülesem, így munka közben hallgathattam zenét rendesen. Előző este rájöttem, hogy a legjobb dolog épp a felismerés közepén lenni, hogy hű, de jó ez a banda/lemez, ezért pakoltam új lemezeket a telefonomra. Nem talált be minden, de ami nagyon az a Natural Law. Ők is a Deranged Rec.-nél vannak, szóval azért volt rá garancia, hogy fasza. A nap dala:

 

A dallamos részek emlékeztetnek a Refuseniks-re, az meg mindig is emlékeztetett kicsit a Something Against You-ra, azaz a SAY-es kemény punk/hardcoret keverték a dallamokkal, a Natural Law is ezt csinálja, csak több a punk/hardcore és kevesebb a dallam, de akkor azok annál jobban jönnek ki.

A nap híre mégis, hogy letölthető/hallgatható a Neon Piss nagylemeze.


Aztán kicsomagolva kicsit átverve éreztem magam, hogy az 5 demós szám, plusz kettő, amit már előre feltettek meghallgatásra, plusz egyetlen egy új szám van rajta. Mondjuk szomorú azért nem vagyok, mert jó ez a lemez így egyben, kevesebb felé oszlik a figyelem, meg mittudomén. Meg valahol az is lejön, hogy ők is csak pár srác és akkor ez így jött ki nekik, nem pedig egy lemezeket futószalagon hozó profi valami. Mondjuk nekem jobban tetszenek a demós számok demós verziói, zajosabbak, bájosabbak. DE a jövő csütörtöki koncert élményen ez semmi nem változtat majd, baromi jó lesz.


2012. május 20., vasárnap

Another brick in the wall

Mennyire vicces már az, amikor az ismerőseim a közösségi oldalakon most pl. a Kolin-t szidják, meg tökösnek szánt vicces bejegyzéseket osztanak róla, hogy milyen rosszak, mintha kötelező lenne nézniük az RTL klubbot szombat este. Nem is értem, minek nézik a TV-t, de főleg miért az ilyen tehetségkutató műsorokat, amikor annyi király lemez van, amit amúgy lehet hallgatni. Nincs azzal bajom aki nézi egyébként, de 2012-ben még mindig menő tv-műsorokat oltani? Ha már itthon ülős szombat este jutott, inkább nyomatok zenét.
Tény, hogy eléggé rápörögtem mostanánam a White Lung-ra. Ők is egy olyan dolog, amit szeretek, ha teljesen körülvesz. Például a héten az egyik éjjel, mikor 1-kor elindultam egy hostelbe megnézni a Töketleneket és lógni, séta közben meg az éjszakai buszon is képes voltam a Take the Mirrort hallgatni végig, egymás után. Aztán lehet, hogy ők is csak egy újabb tégla, amit magam és a világ közé építek, de jó erős akkor, az tuti. Utána meg hazaérve ez a videó fogadott:


Egyébként meg akartam írni ezt a posztot, mielőtt kijön a nagylemez, mert akkor úgy sem szólna másról semmi. Pedig egyszerre jön majd ki a Neon Piss nagylemezzel, akik ráadásul azokban a napokban játszanak majd az Óbudai termekben. Nem lesz rossz a hó vége, azt biztos. Frankó amikor nem csak egy átlagos koncertre megyek le, hanem olyan bandára akiket tényleg marhára várok és meg akarok nézni. Mostanában azért kijut ezekből, szerencsére.
Előző hét hétfőn a Bridge & Tunnel is ilyen lett volna, ha nem zavar be pár szerencsétlen tényező. Utólag azért jó volt a dolog, nem mindennap borozok és dumálok egy Latterman taggal egy kis sashalmi konyhában végülis. Ha meg tényleg igaz a pletyka amit szórt, hogy jönnek európába, az megint egy vagány dolog lesz.

Amit sokkal jobban vártam, az a csütörtöki, modoros laci féle buli, onnan is főleg a No Problem. Már nem tudom melyik volt előbb, hogy leszedtem az LP-t a onechordwondersről, vagy, hogy megtudtam, hogy itt játszanak, de mindegy is végülis. Rengetegszer hallgattam a nagylemezt, nem nagyon van rajta hiba. Mondjuk nagyon esély sincs rá, mert tökre alap, Adolescents-féle kanadai punkzene, marha tökös, fogós ( ez pontosan nem tudom mit jelent így, de ez is eszembe jut róla) témákkal, meg amit nagyon bírok, amikor ilyen bandák dallamos cuccokat is pakolnak kísérletezés jelleggel a dalaikba. Ezért is a kedvencem a Wish You Were Here, meg ezért a kedvencem a Burning Sensation LP-ről az I Wonder. Szóval ez a lemez semmiben sem kiemelkedő, mégis rohadt sokszor meghallgattam, mert miben legyen kiemelkedő végülis, elég, hogy egy baromi jó punk lemez. A Your Eyes EP-t pár nappal a koncert előtt fedeztem fel, igazából tök ugyan az. Mégis biztos vagyok benne, hogy sokszor meghallhatom még őket, és fasza hangulatba is kerülök majd tőlük.

Jött velük egy másik banda, a Strange Attractor, akiknek az énekese hányt a szinpadra, amikor a Statuessel volt itt. Nem is nagyon voltam rájuk kiváncsi, mert egy videóbol amit láttam úgy rémlett, hogy nem valami jó. Majdnem ki is mentem sörözni, de valamiért bent ragadtam, ami nem is baj, mert elég jók voltak. Itthon azóta sem hallgatom őket, de ott élőben frankó volt, na. Eddigre már sok sört is megittam.
Aztán amikor pakolt fel a No Problem, akkor már így benne volt a levegőben, hogy itt valami baromi jó dolog fog történni. Király volt a koncert, eljátszották faszán a számaikat, nem unták magukat a szinpadon, energiabomba volt, mi meg táncoltunk, énekeltünk meg sört locsoltunk. Volt minden kedvencem, igazából szerintem eljátszották az összes számukat meg egy király The Kids feldolgozást is. A koncert után rédi barátommal úgy gondoltunk, hogy ittunk már anny sört, hogy meginterjúvoltjuk a zenekart, volt már ilyen. Sajnos most a telefonom végül nem rögzített egyetlen másodpercet sem, de végülis mindegy, a lényeg úgy is az volt, hogy sör ivás közben beszélgettünk velük a zenéről. Az első kérdés után, ahol azért megkértem, hogy röviden mutassák be magukat, rédi egyből oda is nyomta nekik, hogy "na és mi a véleményetek a Fucked Up újabb dolgairól?". Szolídan mondták, hogy elég szar, de azért jó fejek, meg jó zenészek, a koncerjeik sem rosszak még mindig, de akkor már sokkal inkább a Career Suicide. Aztán dumáltunk arról, hogy az ő énekesük, Martin magyar származású, de nem jönnek ide mégsem turnézni. Mondtam neki, hogy elég jó helyen laknak, meg dumáltunk király jelenleg is létező kanadai punk bandákról, mint pl. az Urban Blight, Omegas, Brutal Knights meg ilyenek. Kérdeztem őket persze a White Lungról, mondták, hogy fasza banda, azért dícsértték a basszeros csajt is, külön. Egyszer Mish Way azt nyitlakozta, hogy azóta teljes értékű zenekar a White Lung, mióta beszállt a srác gitározni, ezt a No Problem gitárosa is megerősítette, hehe. A portlandi szintér kiértékelése után még mindenki próbálta összeszedni a kedvenc 5 lemezét, aminek a végére az jött ki, hogy a Cro-Mags Age of Quarrel és a Descendents - Milo goes to College az a két lemez, ami mindenkinél bent volt az 5-ben.
Remélem jönnek még ide, meg ilyen hozzájuk hasonló bandák is.
Nemsokára ahogy már mondtam jön például a Neon Piss, akinek a dobosáról ma tudtam meg, hogy itt van épp pesten, sőt, a hostelben van, ahol mi is szoktunk még kicsit bulizni a bulik után, vagy csak simán ott lógunk és filmet nézünk / alszunk. Hozzák az új nagylemezt, király lesz. 

2012. május 19., szombat

Fake Shakes demó

Jó régen írtam ide, de mostanában inkább a szakdogámat írtam, szerencsére annak vége. Azért közben sem adtam alább a punkságot, felvettünk egy demót az új zenekarral, amibe valamikor tavaly december elején kerültem bele. Itt meg lehet hallgatni, itt meg lehet minket szeretni.

De le is töltheted, szokás szerint ingyen:

http://www.mediafire.com/?vwng3rtcztgvdie
http://www.mediafire.com/?vwng3rtcztgvdie