2008. november 24., hétfő

Cheap Shot Youth Anthem

Ez a videó sokkal több, mint aminek szánták. De lehet csak én vagyok ilyen hülye, és túl sokat magyarázok bele.Ha sokat agyaltam volna sem tudtam volna jobb videót elképzelni ehhez a számhoz. Mi is ilyenek vagyunk (vagy szeretnénk lenni) amikor ezt a számot énekeljük magunkban.
Sok a beszéd, itt a videó:

2008. november 19., szerda

Louie, Louie! We gotta go.

Történt egy pár dolog a környék "szinterén" aminek őszintén örülök, és nem is tudom/akarom magamban tartani. Kezdjük azzal, hogy a legjobb fej zenekarok, akiket nagyon bírok mind stúdióba mennek. Szóval lesz pár lemez, ami feldobja majd a vizsgaidőszakot, ez elég jó érzés így előre is.
Najó, nevén nevezem: várom nagyon a Formyfriends, Iszonyat, PFA és Tűréshatár anyagot. Remélem nem volt ez nagy szpojler. (Ha igen bocsi) Én is már nagyon várom ezt (és ez már nem is olyan távlati :-)). ezekről a lemezekről majd tuti olvashatsz a 3. nem váltunkban (bocsi, de ha ez elvileg a zine-hez tartozó blog, akkor csak elfér itt egy kis reklám). a 2.ban azért nem, mert az már szinte teljesen kész. Ha minden jól megy, december 6.án már lehet kapni, a tapolcai bulin.
Mi lesz benne? With Hunt interjú pl. Akkor egy ide vágó videóklip, tőlük:
(alatta folytatódik a post)



Visszatérve az első témára. Jövő pénteken (28.án) lesz egy buli csepelen. Annyira önző vagyok, hogy az egészből annyi érdekel, hogy (remélem nevezhetem így) a 2 legjobb haver-bandánk lép fel velünk, és ez már elég ahhoz hogy nagyon király este legyen. Pedig lesz még 1-2 fasza banda, de én most csak erre tudok koncentrálni. Tök jó érzés. Volt már egy ilyen buli, és nemrég el is fogott a nosztalgia. Nemhiába, a nyár egyik legjobb napja volt. Balaton, kötetlenség, sok sör, lopott vizibiklikkel éjszakai túra, jól fel is idegesítettük a nádasban megbúvó horgászokat, mikor minkettő vizibicajjal beszorultunk, és mindenféle lehetetlen tervet eszeltünk ki a kijutásra. Persze eközben túlkiabálva egymást. Aztán ott aludni a parton, a fűben, páran meg a nyári munkahelyem raktárában, pár leengedett gumimatracon. Sosem voltam ilyen közel ahhoz, hogy kirúgjanak valahonnan. Na mindegy, sok lesz itt a nosztalgia. Szóval remélem a csepeli bulin is lesz valami fasza dolog. A szokásos "jólennehavalakieljátszaná" (de úgysem fogja) és "ilyenhangulatbanteljen" (de úgy sem fog) szám:


Mi lesz akkor, ha elmúlik az érzés
Mi lesz akkor, ha elfogy minden kérdés
Mi lesz akkor, ha nem ég majd a tűz
És nem lesz semmi, ami minket űz?

Mi lesz akkor, ha rádöbbensz, hogy nincs
Mindaz, miben hittél egy álszent kincs
Mi lesz akkor, ha sehova sem vezet
Ha nem fogja már többet kéz a kezet?

Mi lesz akkor, ha nincs innen sehova
Ha nem látod az utat, nincs is már hova
Építenéd újra, de az alap már eltűnt
Szép emlékek, nem értem, mind eltűnt?

Mondd, mondd, hogy van-e élet a hardcorepunkon túl?
Hova mész? Mit csinálsz? Mi lesz belőled?
Mondd?!

Squattolni itthon, de kinek és minek
Az arcok nem érzik, mondd meg ugyan kinek?
Mert nincs már se unity, se család
Csak néhány igaz őszinte barát!


(Iszonyat - Hogyan tovább)

2008. november 17., hétfő

as long as you rock

A múlt héten úgy alakult, hogy 2 koncerten is voltam, mind a kettő király volt, majd a fanzinba leírom bővebben.
Ha már fanzin: van egy új kezdeményezés. A "ki az utcára!" nevű fanzin, amibe bárki küldhet be írásokat. Egy kicsit félek és emellett kívánicsi vagyok mi sül ki ebből.
na de bővebben itt: http://klur.blog.hu/2008/11/17/kozjoert_kozlemeny_ki_az_utcara_fanzine_toborzo

a bejegyzés fő célja pedig:
Találtam egy nagyon fasza lengyel bandát. A nevük Chip's. Mondhatni ők a lengyen Kid Dynamite, ami azért elég jól hangzik, nem? Bárki bármit tud róluk, jelezze már! Ugyanis semmi, de semmi nincs róluk az interneten. Mintha nem is léteznének...
Az első pár hang után szerelmes lettek beléjük. Buszra várva szólalt meg a "III" ep-ről az "And so on" című csoda, rögtön kapartam elő a csepelen szerzett Ipodom, hogy mi ez az isteni zene. Ezért jó elindulni otthonról egy csomó új zenével. Aztán onnantól csak ezt a 2 albumot hallgattam:

http://www.sendspace.com/file/rewwto
- III ep
http://www.sendspace.com/file/9ffcys - The straw that breaks the camel's back

szívesen, hogy megmutattam ezt az állat zenét, és szívesen a jó napért amit okoztam vele!

2008. november 11., kedd

A.N.S. interjú az első számból

1. Mutassátok be a bandát! Kik a tagok? Mióta játszotok együtt?

JOE: Én Joe vagyok, a dobos. Az ANS-nál 2005 őszétől dobolok. Chris az énekes és Andrew a basszeros. Andrew azóta van a bandában, mint én, az „öreg” Chris meg már 1999 óta nyomja az ipart. Jelenleg éppen gitárosváltás van, úgyhogy csak hárman fogunk interjúzni.
CHRIS
: Jól összefoglaltad, Joe.

2. Mely bandák inspirálják a zenéteket? Ki volt rátok a legnagyobb hatással?

JOE: Hát, Chris legnagyobb példaképe a Black Flag. Nekem állandóan változik, attól függ, hogy éppen mit hallgatok. De amit mindig bevállalok, az a Dead Milkmen. Ha valakik fura és mindig újat mutató zenét csinálnak, hát ők biztos.
ANDREW: Most nem megyek bele a minden idők legjobbjainak felsorolásába (Ramones), de a jelenlegi kedvencek egyértelműen a The Chinese Telephones, The Youths, Slingshot Dakota, Jawbreaker, Spitboy, stb,stb. Szerintem nagyon fontos mindig nyitottnak lenni mindenféle zene felé és a lehető legtöbbet kipróbálni. Számomra az a legpunkabb dolog, ha leszarod, hogy mások mit gondolnak arról, amit szeretsz és szimplán azért élvezed, mert tetszik.
CHRIS: A punkot félretéve, egyszerűen, simán a zenét szeretem. Surf Rock, Skate Rock, Jazz, 90’s Gangsta Rap és underground hip hop, Oldschool hardcore és 625-ös thrash, Dub, Classic Rock és Thrash. Mindegyik jó a maga módján. Régebben még sokkal jobban idegesített ez a „Márpedig ez a punk! Más nem!” hozzállás, de ez a beskatulyázás szart sem ér. Ha tetszik, jó, ha nem, nem. Ha már erről beszéltünk… Black Flag, Blast!, WHN?, Suicidal Tendencies, Agression, JFA…a legjobbak. Rakj be Anthrax-ot, Sabbath-ot vagy ZZ-Top-ot és már mehet a buli!

3. Meséljetek valamit az új splitlemezről a Seasickkel!

JOE: Hát, a legjobb dolog a legújabb EP-ben (2007 tavaszán jött ki), hogy pont azokkal a cuccokkal és pont ott vettük fel, ahol anno a Pantera a Cowboys From Hell-t. Heh. Na meg a hangszerelés miatt és a hosszabb számok miatt is ez az eddigi legdurvább felvételünk. Úgy gondolom, hogy ez már sokkal jobban körvonalazza, hogy milyen irányban is halad jelenleg a banda. Jó buli volt megírni és játszani a számokat, sajnálom, hogy nem volt nálunk elég másolat, amikor tavaly nyáron Európában turnéztunk. De azért figyeljétek, mert oda is ki fog jutni!
CHRIS: Stevie Ray Vaughn és a Double Trouble is ebben a stúdióban dolgozott egyébként. Muszáj volt ott állnom, ahol anno STV is állt, miközben sok albuma közül az egyik visszhangosításán dolgozott. A legrosszabb a felvételek közben a nagy rohanás volt. Amire egyedül több időt szánhattunk, az az ének felvétele volt. Ennek ellenére kibaszott rohanás volt az egész. Emlékszem, hogy 7 órán keresztül vettem fel az éneket, aztán 3 órát aludtam, reggel meg mehettem órára. Brutális.
ANDREW: A legutóbbi felvételt a Seasick-kel (New Brunswick New Jersey) csináltuk. Ez a kedvenc ANS felvételem több okból is. De talán legfőképpen azért, mert tökjó dolog, hogy a barátainkkal dolgozhattunk együtt. Nagyon sokat tettek értünk, és reméljük, hogy mi is segítettünk nekik. Ha Jersey-ben lenne dolgotok, keressétek meg őket!

4. Miről szólnak általában a szövegeitek? Mik inspirálják őket?

JOE: Minden dalszöveg Chris torz agyának szüleménye.
CHRIS: Inspiráció…fú, az mindenhonnan jön. A legtöbb szám gyökere valami negatív dolog vagy legalábbis negatív érzelmek levezetése. Egyesek a „gondolkodj pozitívan!” jeligét rongyorsa ajnározzák, aztán fogják magukat és harcolnak egymással vagy hülyeséget hordanak össze, hogy összetűzést szítsanak, de magukat „pozitívan gondolkodó egyéniségeknek” tartják. Hát ez egy nagy rakás szar. Én egy pozitív ember vagyok, mert látom a negatív dolgokat, foglalkozom velük, és megpróbálok tőlük megszabadulni. Szerintem sok (nem azt mondom, hogy mindenkire igaz, de sok) straigh-edgernek jól jönne, ha egyszer leülne, hallgatna egy kis Sabbathot egy jó nagy adag joint-tal. De ez csak az én véleményem…
Ezen kívül sok inspirációt kapunk a gördeszka és az azáltal kialakított életvitel iránti vonzalmunktól is – saját tapasztalatból mondom. A dalszövegek tulajdonképpen egy lexikonja annak, hogy az elmúlt évek során hogy is éreztem magam. És még végezetül gyorsan hozzáteszem, hogy a környezettel kapcsolatos filozofálgatás is játszik egy kis szerepet a szövegírásban, az életemben meg egészen nagyot. Ahogy már említettem, minden irányból merítek inspirációt.

5. Mi a helyzet Texasban? Milyen ott a punk szcéna? És a bulik/partik?

JOE: A texasi szcéna nagyon ott van. Mindannyian észak-texasiak vagyunk, és egyértelműen az Texas legjobb vidéke. Mindenki tök laza, nem sok drámázás van. Mindegyik banda kibaszott jó, és a bulikon is csak fasza bandák lépnek fel. Az egyetlen negatívum mostanában az, hogy egy kicsit megcsappant a szcénát képviselők száma. Van egy kb. 30 emberből álló kemény mag, akik minden bulin ott vannak, meg vannak olyanok, akik héba-hóba tiszteletüket teszik, de legtöbben csak nagyon ritkán jelennek meg. De a bulik maguk nagyon ütősek, tele vannak energiával. És a partikkal is ez van. Most perpillanat az „észak-texasi háromszögben”, vagyis Észak-Texas három legnagyobb városában is van egy fix helye a partiknak és ezen kívül még sok házibulira is lehetőség van. Nem kicsit jó hely Texas a punkoknak!!
CHRIS: Denton durva hely. Sokat változott mostanság a bérbeadások miatt, (3 hónap múlva lehet, hogy már nem lesz ház a házibulikhoz!), de minket mindig meg lehet ott találni. Mert egyszerűen egy jó hely. Idilli táj, vezess végig rajta, szedjél gombát…najó, szóval imádok itt élni. Egy csomó banda van és itt még a szarból is lehet valami poénos hülyeséget csinálni.
ANDREW: Texas egy eléggé húzós állam. Van, aki ennek ellenére azt mondja, hogy itt a köztársaság dolog simán megy. Ez attól függ, hogy merre mész. Dallasban például elég sok probléma volt a klubok bezárása és a drogok miatt. De azért még megvan valahogy. Worth nagyon durva város. Ott van az 1919-es Hemphill, ami egy zsír helyet biztosít mindennek a buliktól elkezdve az albumcseréken keresztül a politikai gyűlésekig. Nemrég egy új hely is megnyílt Exploding House néven a Brickfight-i haverok jóvoltából. Austin az meg Austin. Bármilyen zenét keresel, Austinban megtalálod. Ha Austinban jártok, keressétek meg a Tamale House-t. Jó kis sokk a pénztárcának. Ja és Snakepit is. Dentonban lakunk mi, és sztem nagyon zsír város. Asszem az egyetlen dolog, ami hiányzik innen, az egy király deszkapálya. De egyébként csomó buli, király bandák és remek haverok vannak itt. Szuper.
CHRIS: Haver! Denton Skatepark Szövetség! Csináljuk meg!

6. Sokat turnéztok. Történt valami érdekes ezek alatt? Meséljetek néhány sztorit!
Van valami olyasmi, amire nem szívesen emlékeztek vissza?

JOE:
Túúúl sok mindent tudnánk mesélni. Én elmondom most azt a sztorit, ami akkor történt, amikor legutóbb Magyarországon játszottunk. Ha esetleg valaki lemaradt róla és nem hallotta volna. Szóval amikor ott játszottunk, csak egy speedo alsógatyában játszottam, egy nagyon kicsi alsógatyában, és nagyon meleg volt bent, úgyhogy durván izzadt lett. A Clorox Girls-zel játszottunk, és miután mindketten lementünk már, mindannyian iszogatni kezdtünk, és hát végül ott úgy sült el a dolog, hogy az alsógatya lekerült rólam és valaki fején landolt. Ezzel egy háborút indítottam meg. Mindenki dobálni kezdte a gatyát mindenfele, és hát elég gusztustalan volt, mert izzadt és büdös és naagyon mocskos volt . Ez úgy 15 percig ment, és mindenkit eltalált, még a Clorox Girls-it is, pedig ők nem nagyon vettek részt a háborúban. Miután ez a dolog lecsillapodott, a basszerosunk (Andrew) úgy döntött, még csinál egy utolsó hülyeséget, és megfogta a büdös, piszkos, izzadt alsógatyámat és berakta a Clorox Girls eladó cuccai közé. Amikor kirakták az vásárolható cuccokat, egy eléggé kellemetlen meglepetés várt rájuk. Na, az vicces volt.
ANDREW: Asszem az egyetlen sztori, amit nem lehet jónak nevezni az volt, amikor a Seasick-kel 2006 és 2007 fordulójának telén egy autóbalesetbe kerültünk. Végülis jól végződött, senki nem sérült meg. De elég félelmetes volt. Corey (az akkori gitárosunk) beleverte valamibe a fejét és eléggé vérzett. A pénzes dobozunk kiborult és remélem nem voltam faszfej, de valami ilyesmit mondtam, hogy „Nem szeretnék seggfej lenni, de valakinek meg kéne keresni a pénzt” mert kigurult az ajtón végig ki az autópályára. Asszem ezzel sikerült megtalálni a rossz helyzet viccesebb oldalát.
CHRIS: „Hozzátok vissza a kibaszott pénzt!” Hehe, a legjobb dolog, amit Andy valaha mondott. Mindenhol vért láttál, szólt a duda, füst és eső volt…kibaszottul kemény nap volt. Egyébként sok hülye sztorim van a turnékról, olyanok, amikben meztelenül, tequilától bűzölögve húztak ki az ágyból, de vannak jobbak is. Például amikor az Államokban turnéztunk a Bones Brigade-dal, úgy ettük a Waffle House-t mint az állat, aztán meg rávetettük magunkat egymás pornógyűjteményére. Semmi sem rosszabb, mint egy beizgult kövér bostoni domina, higyjétek el. Egyszer az első turnénkon 2004-ben, amikor a UNIT 21 nevű bandával játszottunk együtt, úgy határoztunk, hogy lemegyünk Juarezbe, Mexikóba. Kirúgtunk a hámból, aztán 1 dolláros tequilákkal folytattuk (most magamon hagytam a gatyámat), de néhány másik srácnak valahogy sikerült a pultra pisilni, amikor éppen indultunk. A rendőrök elkapták őket, és velük együtt minket is, szóval meg kellett győzzük őket, hogy egy híres kanadai banda vagyunk, hogy elengedjenek…hát nem jött be. Fejenként 60 dollárt akartak (12-en voltunk összesen). Választhattunk, vagy ez, vagy a „burrito-a-seggedbe-sittenülés”. Hát volt összesen 11 dollárunk és egy tubus ajakír…miután rájöttünk, hogy annyira le vagyunk égve…mint ők…elengedtek. Meg szerintem nem is volt akkora kocsijuk, amibe mindannyian belefértünk volna.

7. Háromszor jártatok Magyarországon. Szerettétek? Milyen volt a közönség?

JOE: Igazából csak kétszer voltunk Magyarországon, de 3-szor játszottunk, és mind nagyon jók voltak! Kétszer játszottunk Ajkán és egyszer egy olyan helyen, aminek már nem emlékszem a nevére. De a bulik mindig nagyon jók voltak. A közönség mindig király, az italok mindig halomszámra fellelhetők és finomak, és mivel a nagyapám eredetileg Magyarországról származik, nagyon jó ott! Köszi srácok, hogy mindig ekkora buli veletek!!
ANDREW: Minden kelet-európai bulink nagyon ott volt! Mindenki tök laza és imádja a zenét. Sokat jelent nekem, hogy Kelet-Európában is számtalan embert látni a bulikon, mert nem könnyű punknak lenni arrafele. A rendőrség elég keményen kezeli ezt a dolgot, és sok velünk egyidősnek vagy nálunk fiatalabbnak elég nyomasztó munkája van, ami megöli a dolog szellemét. Szóval jó látni, hogy arrafele is világít a fény.
CHRIS: Igen, Magyarország nagyon király. Bármikor jövünk Európába, muszáj Keleten is játsszunk. Ott vannak a legnagyobb bulik! A srácok engergikusabbak (bár néha kicsit ziláltabbak is), de teljesen meg van bennük a lazulás! Meg akarnak őőrülni és odatenni rendesen. Sokkal jobb itt, mint olyan helyeken, ahol már a nagy bandákhoz szoktak hozzá, ott egy csomó srácot a kis dolgok már fel sem pörgetik. Kevesen tudják, de Joe-nak télleg magyar ősei vannak!

8. Végezetül van valami üzenetetek számunkra?

JOE: Szeressétek továbbra is a punkot, csináljatok bulikat, szórakozzatok! Remélhetőleg hamarosan megint visszatérünk Magyarországra…már alig várjuk! Addig meg csekkoljátok majd a nemsokára megjelenő albumunkat, amin egy belgiumi split is lesz! És még az év vége előtt kijön az LP-nk is. Köszönjük és imádunk titeket!
ANDREW: Csináljátok azt, ami szerintetek király, és ne törődjetek másokkal meg a negatív lószarukkal. Ez kicsit könnyebbé teszi az életet. Legalábbis számomra. És soha ne igyatok likőrt sör előtt. Mindig elölről hátrafele töröljétek és az ülőkét hajtsátok vissza.
CHRIS: “WE MUST TEAR IT DOWN! WE WILL TEAR IT DOWN!” Köszönjük az interjút haver!

2008. november 7., péntek

back to YOU!

Nagyon várom már a holnapi napot. Ősszel még egyetlen egy koncerten sem voltam, leszámítva a balul elsült győri "bulit". Jó érzés végre várni egy bulira. Nem is azért mert olyan szívemet megrengető bandák lesznek - persze párat szeretek közülük, jó lesz hallani a számaikat - hanem mert jó lesz újra olyan emberek közt lenni akiket bírok. Az könnyen megeshet, hogy ez nem kölcsönös, szerintem sokan félreismernek engem, abból a pár estéből, amikor találkoztunk. Oda meg mégsem mehetek hozzájuk, hogy figyi, én bírlak téged meg téged, ismerkedjünk meg jobban, az olyan buzcsis. Meg valószínüleg meg is ijednének. Na mindegy
Jólenne ha valaki eljátszaná a lejjebb lévő videóban hallható dalt. Most akaratlanul is hatalmába kerített valamiféle nosztalgikus érzés a szám hallatán, pedig nem is ismerem olyan nagyon régóta. Remélem ilyen hangulatban fog zajlani a holnap este, szeretem Ajkát, mindig jó a buli, nincs az a hülye feszengés, mint amit máshol tapasztaltam. Nem azt mondom, hogy mindenhol, de sok helyen. Végre lesz miről beszámolót is írnom, ami egész biztos, hogy pozitív lesz, legalábbis remélem. Nem szeretek lehúzós beszámolókat írni.


A C.A.F.B. egy kicsit gagyin, de feldolgozta ezt a számot. Egy lányhoz írt kesergő-szerelmes dal, amit én nem nagyon élek, lévén nekem van barátnőm és nincs miért keseregnem ilyen témában, de ha mondjuk elképzelem, hogy a szöveg nem egy lányhoz, hanem a fiatal éveimhez szól, (nem mintha olyan nagyon öreg lennék, csak mégis, na) akkor viszont minden sora rohadtul jó.