2008. december 11., csütörtök

Witch Hunt interjú

A 2. számból ragadtam ki eme interjút, amit a kedvenc amcsi csaj-férfi-crust-punkrock bandámmal csináltam. Direkt egy rövidebbet választottam, a hosszúakat én sem mindig szívesen olvasom, túl sok a betű.

NV : Szia! Bemelegítésként a szokásos kérdés: mesélj a bandáról! kik a tagok? A neveteket a megegyező című misfits számból van?
Rob: Helló! Egy 4 tagú punkrock banda vagyunk, Philadelphia gyilkos városából, Amerikából. Jenine basszusgitározik, Rob és Nicole gitár / ének, valamint Vincent a dobnál. Semmi kapcsolat a Misfits számmal... Az eredeti Misfitset szeretem és ismerem, ilyen című szám nem rémlik. Gondolom, akkor ez egy Danziges Misfits szám, nem? Ennek tükrében azt kell mondjam: Nem!

NV : Mely bandák vagy dolgok vannak a zenétekre, vagy rátok a legnagyobb hatással?
Nagyon sok zenekar hat/hatott ránk. Szinte minden a punktól, a hardcore-on át a klasszikus rockig, post-punk, new wave és pop zenék is. Mindenki aki tisztán látott, ment előre és nem foglalkozott az elvárásokkal vagy azzal hogy más emberek mit gondolnak róla.

NV : Egy békejel a logótok. Ezt annak kell érteni ami, vagy van valami más jelentése?
Rob : A rohadó békejel ideológiai hanyatlást jelképez. A hatvanas évek békemozgalma példát mutatott a hetvenes és nyolcvanas éveknek, megnyitva ezzel a teret a túlságosan is engedékeny "Me generation"-jének... A békejel számunkra emlékeztető, hogy minden mozgalom, akármilyen erős is, szét tud porladni. És ez történik most a punk/hardcore/indie rock-kal is, akár zenei (new wave, alternative, emo, metal), akár ideológiai (konzervatív háború párti punkok 9/11 után) átalakulásról beszélünk. Az utóbbira reagálva pedig, a békejelet az elsődleges jelentése miatt is választottuk, mivel szeretnék, ha tudnák az emberek, mit is gondolunk az utóbbiról.

NV : Az új splitetek nemrég jelent meg a To What End?-el. Mit lehet róla tudni? Milyenek a visszajelzések?
Rob : Örülünk, hogy végre megjelent! Több mint egy évet késett, de szerintem megérte a sok fejfájást. Két 'új' szám (amiket akkor már vagy 2 éve játszottunk) és egy Rudimentary Peni feldolgozás kapott rajta helyet. Azt hiszem ez a lemez mindenképpen megmutatja a zenei fejlődésünket, amit a következő nagylemezünkig még folytatni szeretnénk. A To What End? Három új dalt tett rá, amit kicsit már metálosabb irányba mozdulnak, de még mindig To What End?-esek azért. Azt kell mondjam a fogadtatása minden eddiginél jobb. Ha valaki szeretne belőle egyet, lépjetek kapcsolatba Flox-al Európában (http://www.myspace.com/ffymrds) vagy Briannal Észak-Amerikában (finalattemptrecords AT yahoo DOTcom).



NV : Olvastam a myspaces blogotokban a FAQ-t, ahol eléggé bírálóan beszéltek a D.I.Y. -ről, legalábbis annak egy részéről.
Rob : Lehet, hogy kicsit félreértettél... Mi a DIY punk szcénában nőttük fel. Ez az életünk. Alapvetően ez is visszavezethető a békejeles kérdésre. Itt is az ideologikus romlásról írtam. Arról, hogy egyik szubkultúra vagy ellen-kultúra sem bemocskolhatatlan. Mi, a szcénabeliek is eladjuk magukat vagy megveszik és eladják őket. A logónk erre is akar emlékeztetni.

NV : Ha jól tudom voltatok már Európában turnézni. Hogy tetszett? Van érezhető külömbség az ottani és az itteni színtér között? Tervezitek, hogy jöttök a közeljövőben?
Rob : Imádtuk Európát. Gyönyörű épületek és tájak... Király arcok.. A fő különbség a két színtér közt, hogy Európa szervezettebb és befogadóbb. Ugyanakkor egy Európai utat leszevezni sokkal keményebb mint egy USA turnét. Tervezzünk, hogy megyünk, talán 2009ben valamikor.

NV : Így a végére valami üzenet?
Leljétek örömötöket a körülöttetek lévő rossz dolgok elleni küzdelemben. Ez az egyetlen lehetőség, hogy épelméjűek maradjatok. Köszi az interjút, Gábor!

http://www.myspace.com/witchhunt

1 megjegyzés:

márk írta...

Nem kérdezted meg a hónaljkutyás csajokat, h dugnának-e magyar pánkokkal!!!