2008. december 30., kedd

2008.

Sosem írtam még le ilyen listát, valószínűleg most sem fogom elintézni egy száraz felsorolással. Kezdjük a koncertekkel:

(a linkek a flyerekre mutatnak.)
1. - március 22 - Veszprém @ Padlás: Nesze, BxCxMx, FireAAMD, Végállomás és mi.
Abszolúte ez volt a legjobb buli idén. Kinyitották a padlás nagyobb termét, király zenekarok, rohadtsok ember, király hangulat, a Neszén a pokol szabadult el. Emellett persze barátok, jó arcok, kicsiarakásos afterparty, mámor meg minden ami kell.
Na most itt már bajban is vagyok. Az összes saját koncert fasza volt, főleg a P.F.A.-val és a Formyfriendssel közös bulik. Ebből ki lehetne emelni Balatonalmádit, ahol inkább a bandázás volt király (bár általában mindig ez a legjobb dolog). Meleg késő-tavaszi este, jó arcok, sok sör. Kiültünk egy padra nem messze a helytől ahol a buli volt, és hülyeségekről beszélgettünk. Na meg ebből a szempontból az ultimate no.1 a Balatonederics volt. Erről már többször írtam, felejthetetlen. Amikor vizibiciklivel, a sötét balatonon, éjjel, új értelmet nyer az 'Együtt többek lehetnénk', meg a horgászok bosszantása... áh leírhatatlan. A homokvárakat meg leromboltuk, tudják meg a kölykök, hogy nincs jövő.. Az otthonülős esték mellett az ilyen éjjeleken jövök rá újra és újra miért olyan fasza a punk. (és miért olyan szar a metalcore). Na meg az elő és utóbulik Áronnál. Circle pit a szobában, na meg az élet nagy dolgainak kivesézése.
Május végig király volt, valamiért ha erre gondolok mindig Siófok jut eszembe először, lehet az új hely varázsa miatt, meg persze azért is mert tényleg nagyon állat este volt. Egyedül NeszePeti nézett meg minket, meg egy srác aki elhitte hogy a backstageből mi játsztuk a good night white prideot, a szinpadon lévő zenekar pedig csak ugrál.
Következő hónapban volt a Nesze utolsó pesti koncertje, ami szintén királyság volt, főleg mert a Semmi Komoly is játszott. Kellően kevesen voltak, hogy valamennyire családias/barátias legyen, de elég sokan, hogy király legyen a hangulat.
Aztán voltam egy "nagykoncerten" is, a pecsában, Bad Religionon. Erről olvashatsz egy beszámolót a blog elején valahol, talán a 2. bejegyzés. Odavert rendesen, nagyon bejött.
Volt Free Fest is , ahol vagy egyre több fellépőnek van köze a fesztiválhoz, vagy ez is egy összeesküvés része, nagyon sok unalmas fellépő volt. De mindennap volt legalább egy, amiért megérte ottlenni, első nap a Loser Life volt ez. Bár én nem ismerem őket annyira mélyrehatóan, nem is akarok itt képzeletben eléjük térdelni, de királyság volt na. Aztán volt Nesze búcsúbuli is, amin valamiért korántsem éreztem magam olyan jól mint bármelyik idei bulijukon. Azért mégis jobb egy klubban, mint a réten. Mindent összevetve jó volt a Free Fest, aki meg csak azért megy oda, hogy igyon és fetrengjen, vigyázzon magára elalvás után, nehogy lehugyozva ébredjen. Ha jövőre is sok unalmas koncert lesz, az összes vasalthajú idorus pólós srácot megtérítjük majd.


Volt 2 saját magunk által szervezett koncert is, mindkettő sokkal jobban sült el mint vártuk. Az első BreakTheSilence (csak azért írtam le, hogy kivastagíthassam, hehe) a már említett csodahónapban, májusban volt, egy nappal a siófoki mulatság után. Majdnem el is szállt a koncertszervező kedvünk, mikor a külföldi zenekar megérkezett a lehányt oldalú zöld furgonnal, majd köszönés után elaludtak a füvön. De aztán csak összejött az egész, jobban mint vártam. Aztán most decemberben volt a második, ami nálam még rátett az elsőre egy lapáttal. Jó zenekarok, rohadtul sok ember. Bandázás a backstageben, a koncertek előtt, közben és után.

Ezek voltak 2008 emlékezetesebb megmozdulásai. Sokkal több koncertre akartam elmeni, mint amennyin voltam, de csóró diák vagyok egyelőre.

A legjobb hazai lemezeket csak listázom (sorrend nélkül).
Szóval az idén megjelentek közül ezeket hallgattam legtöbbet/ezek tetszettek a legjobban:

New Dead Project - This Means Everything
Säw - Got a Life?
Think Again - Every Roads Leads to the Start
PFA - Haszkovó
Nothing - Demo
Rivers Run Dry - Demo

külföldi lemezekkel nem tartom a lépést, csak ha egy-két nagy kedvencnek jelenik meg új albuma, azt szerzem be egyből. Volt is pár meghatározó, de ebből nem csinálok listát.

Jó év volt. Most, hogy megkerestem ezt a videót ide és meghallgattam, kaptam egy pszihózist, ohh bazz, the summer is gone.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

csak nem Balatonalmádi, hanem Lelle.. mint ahogy ugyebár a flyeren is van..:D