2008. június 3., kedd

Nothing interjú

Mivel a nyomtatott verzió késik, ízelítőnek megosztom veletek a Nothing interjút, amit Márkkal, az énekessel csináltam pár hónapja. Igazából az angol interjúkat lusta voltam még lefordítani, de majd a vizsgák után arra is sor kerül. íme, olvassátok:

1, Mutassátok be a zenekart! Kik vagytok? Mióta próbátok így együtt?
Ha jól tudom az első koncerteteken
Ready to Fight volt a nevetek, majd később lett Nothing. Van ennek ahhoz köze, hogy mindkettő egy Negative Approach szám? Ha nem, honnan a név?
Heló, mi vagyunk a Nothing. A jelenlegi felállás 2007 ősze óta van meg, előtte a dobos poszt körül voltak némi variálások, pl az általad említett első koncertünkön még a régi dobos srác játszott. Az a koncert is olyan volt, mint az akkori nevünk. Amúgy csak úgy jött, mert valamit rá kellett írni a flyerre, mi meg szeretjük a NA-ot, meg azért valamelyest hasonló zenét szeretnénk játszani. Aztán ettől a szar névtől az első "koncert" után meg is váltunk, a Nothing meg ugye szintén egy NA dal, de szerintem ez nem onnan jött. Viszont nem emlékszem, hogy honnan.

2,
Mely zenekarok voltak/vannak a legnagyobb hatással rátok?
A 80-as évekbeli észak-amerikai punk zenék. De amúgy elég különböző zenekarokat
hallgatunk. Jennifer (gitár) egy köcsög trúarc, Shit (dob) meg Balázs (basszer) szeretik az ilyen döngölős régi Sick of-os zenéket, én meg még pop-punkot is hallgatok.

3, Elég hamar bekerültetek a köztudatba, szerintetek minek köszönhető ez?
Némónak. Ő volt olyan rendes, hogy azután is elhívott minket a OATS-re játszani miután látott minket a rettenetes első koncertünkön.


4, Nemrég jött ki a demótok "Stop crying, and start laughing, bitch" címmel. Mit kell róla tudni?
7 számot vettünk fel, KisG adta ki a HFTR-al. Nagyon pontatlan, meg érezhető szerintem rajta, hogy ez az első anyagu
nk, de a minőségével megvagyunk elégedve. Meg természetesen örülünk neki nagyon.

5, Általában hogyan születik meg egy új dal? Ki írja a szövegeket/ zenét? Miről szólnak
a számok, mi inspirálja a szövegeket? (általánoságban)
A zenét közösen írjuk meg a próbákon a hozott gitártémákból, a szövegeket meg én költöm. A személyes bánataimról, örömeimről szólnak, megmagyarázni nem szeretném őket, aki érti, az érti.

6, A kedvenc kérdésem: hogyan látjátok a hazai "szinteret"? Láttok különbséget a főváros és vidék között?
Attól függ, mit nevezünk színtérnek. Sokan lejárnak rendszeresen koncertekre, de az én szememben nem mindenki része a színtérnek, mert azért meg kell húzni egy határt. Gondolok itt a feszülőspólós és 26,5 fokosan félrefordított sapkás fültágítós srácokra, meg a hasonszőrűekre, akik koncertre indulás előtt 5 másodpercnél tovább gondolkodnak azon, hogy mit vegyenek fel. Ha ezt a határt meghúzzuk, akkor pl már el is tűnik a különbség a főváros és a vidék színtere közt (Pesten sok a buzi). De ez csak az én fasisztoid véleményem.

7, Melyik bulitokra emlékeztek legszívesebben? Volt valami kimagaslóan fasza?
A "kimagaslóan fasza" koncertünk Salgótarjánban volt, egy garázssorban. A Kakukk fogó, ahol eredetileg lett volna a buli, valamiért mégsem vállalta a dolgot, de ez már csak akkor derült ki, amikor a zenekarok megérkeztek a helyszínre. Így Rádiék hirtelen ötletétől vezérelve az egész társaság felbaktatott a Not This Time/Säw próbahelyre, egy garázsba, és ott lett megtartva a koncert. Felejthetetlen élmény volt, aki nem volt ott, sajnálhatja.

8, Fiatal zenekar lévén gondolom televagytok tervekkel. :-) Hogyan tovább?
Koncertezés, még max 2 album, feloszlás.

9, Végül valami üzenet, megjegyzés amit meg kívántok osztani?

"NE EGYÉL HÚST!"



csekk: myspace.com/nothinghc

Nincsenek megjegyzések: